• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yazicilarbilgisayar
  • https://twitter.com/YAZICILARGROUP
Hopanın Penceresi

YAZICILARBİLİGİSAYAR

HOPA İŞ MERKEZİ KAT:2 NO:114-115 Hopa / Artvin

Casper Bölge Bayisi ve Teknik Servisi Tel  :90 466 351 20 10 Faks:90 466 351 20 11

yazicilar@yazicilar.net

TSE Yetkisi Bulunan Teknik servis. Bölgemizde ,Yüksek miktarda ürünü bulunduran En eski ve Tek Bilgisayar firması.

İnternet Site Yapımı, Bilgisayar ve Bilgisayar yan ürünleri,Sarf Malzemeleri

Site Haritası
Hava Durumu

Artvin Çoruh Üniversitesi Akademik ve İdari Kadrosu ile kahvaltıda basınla bir araya geldi.

  Rektör Duman “Üniversitemiz 4456 öğrencisi, 166 idari personeli ve 286 akademik personeli ile İl'de toplam 4908 kişilik bir nüfusu barındırmaktadır.”

 

Artvin Çoruh Üniversitesi konuk evinde gerçekleşen kahvaltıda Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar ki değişimini ve yerleşkesi hakkında bir çok konuda basına bilgiler verdi.

Duman, öğretim eleman sayısının bugün 284 olduğunu, 2012'de öğrenci sayısının 4456 olduğunu belirtti.

 

        “17 Mayıs 2007 tarihinde kurulan Artvin Çoruh Üniversitesi, kurulduğu günden itibaren her geçen gün gelişmeye devam ediyor. 2012 yılı itibariyle Artvin Çoruh Üniversitesi, eğitim, araştırma ve sosyal-kültürel donatıları, birbirinden yaklaşık 3 km uzaklıktaki iki ana yerleşke olan Şehir ve Seyitler Yerleşkeleri üzerinde gelişimini istikrarlı bir şekilde sürdürmektedir.

 

        Üniversitemizin 2008 yılında 72 olan öğretim elemanı sayısı, yaklaşık dört kat artarak 2012 yılı başında 284'e yükseldi. Şu an itibariyle üniversitemizde 6 profesör, 8 doçent, 66 yardımcı doçent, 122 araştırma görevlisi, 66 öğretim görevlisi, 14 okutman ve 3 uzman bulunmaktadır. Üniversitemizin 2008 yılında 37 olan idari personel sayısı, yaklaşık 4,5 kat artarak, şu an itibariyle 166'ya ulaşmıştır.

 

       2008 yılında 1867 öğrenci ile eğitim-öğretimini sürdüren üniversitemiz geçen süre zarfında öğrenci sayısını yaklaşık 2,4 kat artırarak 4456 öğrenciye ulaşmıştır. Bu öğrencilerimizden % 45,6’sı ön lisans öğrencisi, %52,4’ü lisans öğrencisi % 2'si ise yüksek lisans ve doktora öğrencisidir. Üniversitemizde öğrencilerimiz 28 farklı programda öğretim görmektedirler.

           Üniversitemiz 4456 öğrencisi, 166 idari personeli ve 286 akademik personeli ile İl'de toplam 4908 kişilik bir nüfusu barındırmaktadır.”

 

Üç yılda Artvin'e 56 milyon TL'lik yatırım yaptık!

 

        Rektör Duman; Artvin Çoruh Üniversitesi'ne bugüne kadar 56 milyon TL’lik yatırım yapıldığını ve bu yatırımlar sonucunda 2012 yılı sonunda seyitler yerleşkesinin %90'nın tamamlanacağını söyledi. “Üniversitemiz 2009-2011 yılları arasında eğitim ve sosyal binalar ve altyapı hizmetlerine 56 milyon TL'lik yatırım yapıldı. Artvin’ deki yatırımcı kuruluşlar arasında. Üniversitemiz üçüncü sırada yer almaktadır. Akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimizin harcamalarını da dikkate aldığımızda Üniversitemizin Artvin’in ekonomik yaşamında vazgeçilmez bir konuma yerleştiği yadsınamaz bir gerçektir. Üniversitemizin bu yılki yatırım bütçesi yaklaşık 20 milyon TL, toplam bütçesi ise 50 milyon TL civarındadır.

 

Seyitler Yerleşkesi 2012 sonunda % 90 oranında tamamlanacak!

 

       Seyitler Yerleşkesi'nde inşa edilen hizmet binalarımızda halen Rektörlük, rektörlüğe bağlı bazı birimler ile Orman, Eğitim, Mühendislik ve Fen Edebiyat fakülteleri bünyesinde idari ve akademik faaliyetler devam etmektedir. Mühendislik ve Fen edebiyat Fakülteleri 2011 yılı itibariyle yapımı tamamlanan yeni hizmet binalarına taşındı. İlave olarak Seyitler Yerleşkesi'nde Üniversitemiz öğrencilerinin ve personelinin okuma, dinlenme, alış-veriş, beslenme ve sosyal gereksinimlerini karşılamak amacıyla, seminer salonu, sergi salonu, kitap satış bürosu, öğrenci ve personel yemekhanesi, banka ve postane gibi tesisleri barındıracak olan "Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi"nin inşaatı bu yılın ortasında bitirilecektir.

Yine Seyitler Yerleşkesi yerleşim planında bulunan ve 2011 yılında inşaatı tamamlanan "Kapalı Spor Kompleksi", 900 kişilik seyirci kapasitesi ile Artvin'e ve Artvin Çoruh Üniversitesi'ne hizmet vermektedir. Ayrıca Kapalı Spor Salonunun hemen yanında inşa edilen dört adet futbol, basketbol ve tenis amaçlı kullanıma müsait Açık Spor Sahaları da öğrenci ve personelimizin hizmetine sunulmuştur.

 

       Doğa ile iç içe olan bu yerleşkede, akademik ve bilimsel çalışmaların daha modern imkânlarla yürütülmesini sağlayacak Merkezi Araştırma Laboratuarının yapım çalışmaları da 2011 yılı sonunda tamamlanmıştır. Toplam 1500 metrekare kapalı alana sahip olan ve içerisinde 16 laboratuar, 66 kişilik seminer salonu ve idari ofislerin yer aldığı Merkezi Araştırma Laboratuarı Projesi Üniversitemizin gelecekte farkındalık yaratacağı projelerden biridir. Üniversitemiz 4,5 milyon TL tutarındaki bu projeyi almaya hak kazanan az sayıda yeni üniversitelerden biridir.

 

         Seyitler Yerleşkesi, altyapı ve sosyal donatıların da tamamlanması ile öğrencilerin ihtiyaç duyacağı her türlü tesisi bünyesinde barındıran güzide eğitim merkezi haline gelecektir.”

 

Şehir Yerleşkesi Hızla Devam Ediyor

 

        Artvin Çoruh Üniversitesi Şehir Yerleşkesi hakkında da bilgiler veren Rektör Duman Nihat Gökyiğit Kongre Merkezi’nin de Nisan 2012 tarihinde tamamlanmasının planlandığını ifade ederek Türkiye'de yeni kurulan 36 Üniversiteler arasında içerisinde Kongre ve Kültür Merkezi olan 3 üniversiteden biri olma özelliğini de taşıyacağını söyledi.

 

        “Üniversitemizin kent merkezindeki ikinci ayağı olan ve Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi, Eğitim Blokları ve Merkezi Kütüphane gibi tamamen modern imkânlara sahip Şehir Yerleşkesi'nin öğrencilerin kullanımına açılması ile birlikte Artvin'in güzelliğine güzellik katacak yeni eğitim üssü hizmete açılmış olacak. Ayrıca alanın hemen karşısına inşa edilecek Kent Park Projesi ile Artvin şehir girişi, yeni ve modern görüntüsüne kavuşacaktır.

 

       Bilindiği üzere Artvinli İşadamı Nihat Gökyiğit, Kongre Kültür Merkezi'nin yapımı için 3 milyon Lira bağışta bulunmuştu, buna bu ay içinde 1 milyon TL daha ekleyerek bağış miktarını 4 milyon TL'ye çıkaracak. İçerisinde konferans salonu, 3 amfi, fuaye, projeksiyon ve çeviri odaları, atölye ve ofisler gibi farklı birimleri taşıyan Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nin 2012 Nisan ayı içerisinde bitirilmesi planlandı. Üniversitemiz yeni kurulan 36 üniversite arasından, Kongre ve Kültür Merkezi olan üç üniversiteden biridir.

        Çoruh Nehri'nin kenarında kurulmakta olan şehir yerleşkesi için mevcut 70 dönüm arazi oldukça yetersiz kalmaktadır. İdeal bir yerleşke için yaklaşık 1000 dönümlük bir araziye ihtiyaç vardır. Alternatifi de bulunmayan bu yerleşkenin sağında ve solunda bulunan kamu kuruluşlarına ait müesseselerin başka yerlere nakliyle iki köprü arasında bir eğitim alanı planlanmıştır. Bu konuda basının ve kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Artvin Çoruh Üniversitesi'nin eğitim ağı genişliyor

 

         Kurulduğu 2007 yılı itibariyle 3 fakülte, 4 meslek yüksekokulu, 1 sağlık yüksekokulu ve 2 enstitü birimine sahip olan Artvin Çoruh Üniversitesi'nde; bugün itibari ile 5 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokul, 2 enstitü, 2 araştırma merkezi ve 1 adet sürekli eğitim merkezi bulunmaktadır. Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne bağlı olarak İşletme Bölümü'ne 2011 yılında öğrenci alınarak eğitim-öğretim başlamıştır. Hukuki varlığını kazanan ancak henüz öğrenci alınmayan Mühendislik Fakültesi'ne öğrenci alınabilmesi için çalışmalar devam etmektedir. İlk etapta, Mühendislik Fakültesi'ne bağlı olarak Çevre Mühendisliği ve Harita Mühendisliği bölümlerinin açılması hedeflenmektedir. Aynı zamanda inşa çalışmaları devam eden Borçka ve Hopa ilçelerindeki eğitim binalarının tamamlanması ile birlikte Artvin Çoruh Üniversitesi’nin eğitim ağı daha da genişlemiş olacaktır.”

 

Uluslararası İlişkilerimiz Güçlenerek Büyümeye devam ediyor!

 

        Artvin Çoruh Üniversitesi "Erasmus Programı" kapsamında Çek Cumhuriyeti, Polonya, Bulgaristan, Litvanya, Macaristan, İspanya ve Yunanistan'da 18 üniversite ile ikili anlaşma yapmıştır. Erasmus Programı kapsamında 2009–2012 yılları arasında Öğrenim Hareketliliği ile giden/gidecek öğrenci sayımız 17, gelen ise 2'dir; Personel Hareketliliği kapsamında giden/gidecek öğretim elemanı sayımız 23, gelen ise 6'dır.

         Artvin Çoruh Üniversitesi’nin "ABD Iowa Eyalet Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi" ve "Batum Shota Rustavelli Devlet Üniversitesi" ile İşbirliği Anlaşması vardır. Bu anlaşma kapsamında, ABD Iowa Eyalet Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden 10 öğrenci ve 2 akademisyen teknik gezi amaçlı Artvin               Çoruh Üniversitesi'ni ziyaret etmişlerdir. Batum Shota Rustavelli Devlet Üniversitesi'nde 2 öğretim elemanımız doktora dersleri vermekte ve eş danışmanlık yapmaktadırlar. Artvin Çoruh Üniversitesi Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin üyesidir.”

 

Belirli sorunlarımız devam ediyor!

 

        Duman Artvin Çoruh Üniversite’nin sorunları olduğunu belirterek bunların altyapı, barınma, yerleşim alanının dar oluşu ve ulaşım olduğunu ifade etti.

 

          “Üniversitemizin başlıca sorunlarını dört ana başlıkta toplamak mümkündür:

1.Altyapı: Üniversitemiz Seyitler Yerleşkesi henüz belediye mücavir alan sınırları içerisine dahil edilmediğinden, yerleşke alanı dışındaki altyapı donatılarının planlanması ve inşaatı arzulanan düzeyde ilerlememektedir.

2.Barınma: Öğrenci sayısındaki artış beraberinde barınma sorununu da getirmektedir. 2011 yılı itibari ile Artvin il merkezindeki mevcut yurt kapasitesi 1254'tür. Söz konusu yurt kapasitesi ile Öğrenci sayısının 2015 yılında 8000'in üzerinde olacağı gerçekleri birlikte değerlendirildiğinde, gelecekte öğrencilerimizin çok ciddi bir barınma sıkıntısı ile karşılaşacakları aşikârdır. Ayrıca Artvin İl Merkezi'nde had safhada konut sıkıntısının yaşanıyor olması öğrencilerin yanı sıra üniversitenin akademik ve idari personelinin de barınma ihtiyacını karşılaması konusunda engel teşkil etmektedir.

3.Yerleşim Alanı Darlığı: Şehir Yerleşkesinin gelişim alanının dar olması sorun teşkil etmektedir. Şehir yerleşkesinin sağında yer alan Karayolları ve İl Özel İdaresine ait arsalar ile solunda yer alan ve İmam Hatip Lisesi ve İl Jandarma Alay Komutanlığına ait arsaların (ki burası daha önce Artvin Öğretmen Lisesi olup 12 Eylülde Jandarmanın yerleştiği mekândır) Üniversitemize devredilmesi şehir yerleşkesinin gelişimi açısından hayati önem arz etmektedir.

4.Ulaşım: Üniversitemiz öğrencileri 2 farklı dolmuş hattını kullanarak Seyitler Yerleşkesine ulaşabilmekte bu da öğrencilerimize ciddi bir ekonomik külfet, zaman kaybı ve zahmet yüklemektedir. (Günlük yaklaşık 5 TL). Kamu otoriteleri 3 yıldır her eğitim-öğretim yılı başlangıcında sorunu çözeceklerini söylemektedirler ancak henüz bir çözüm bulunmuş değildir. Aynı mekânda yaşayan vatandaşlarımızın tek vasıtayla şehir merkezine ulaşmaları sağlanırken, bu imkan öğrencilerimize tanınmamakta ve açıkça ayrım yapılmaktadır. Sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını beklemekteyiz”.

 Haber: Hayati AKBAŞ



3953 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın