• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yazicilarbilgisayar
  • https://twitter.com/YAZICILARGROUP
Hopanın Penceresi

YAZICILARBİLİGİSAYAR

HOPA İŞ MERKEZİ KAT:2 NO:114-115 Hopa / Artvin

Casper Bölge Bayisi ve Teknik Servisi Tel  :90 466 351 20 10 Faks:90 466 351 20 11

yazicilar@yazicilar.net

TSE Yetkisi Bulunan Teknik servis. Bölgemizde ,Yüksek miktarda ürünü bulunduran En eski ve Tek Bilgisayar firması.

İnternet Site Yapımı, Bilgisayar ve Bilgisayar yan ürünleri,Sarf Malzemeleri

Site Haritası
Hava Durumu

45. APİMONDİA KONGRESİ İSTANBUL’DA

    Artvin Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Necmi YAZICI Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği ve tüm il birlikleri ile beraber Ukrayna'nın Başkenti KİEV Dünya Arıcılar Birliğinin 43. Kongresine katıldı.

   Artvin Adına Kongreye katılan Ahmet Necmi YAZICI Yaptığı açıklamada Kongre hakkında bilgi verdi.   

   "Türkiye genelindeki bütün illerde Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği’ne (TAB) bağlı il birlikleri bulunmaktadır. 56.000 profesyonel, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliği ile oluşturulan Arıcılık Kayıt Sistemi’ne girmiş, üye arıcılara ait 5,9 milyon plakalı aktif arı kovanı ile 94.000 ton doğal bal üretimi yapan arıcıların temsilcisi olan, tek kurum (TAB) Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’dir.
   Türkiye, dünyada bulunan bal arılarının % 22’sinin ana vatanıdır. Bal veren bitkilerin de % 72’sini barındırıyor ki arı varlığı ile dünyadaki ikinci büyük arıcı ülkedir.

   Bizim arıcılar olarak amacımız; insanlara kalıntısız ve katkısız bal arısı tarafından yapılan balı sunmaktır. Bu arıcıların sorumluluk anlayışının bir gereğidir. Bunu Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS) ile sağlamış bulunuyoruz. 5,9 milyon arı kovanının her birinde bir barkod numarası vardır. Merkezi olarak bilgisayar ortamında izlenerek kavanozdan kovana kadar izlenebilir arıcılık yapıyoruz. Bal arıları balı tamamen doğal kaynaklardan yaparlar.

   Bal üretimi yapan ve doğal bitki varlığının % 85’sinin döllenmesini sağlayan arıcı üyelerimizin arılarının ekonomiye katkısı bal değerinin 200 katıdır. Bal arılarının hiçbir kaynak tüketmediğini biliyoruz.
Türk arıcısının temsilcisi, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin 45. Dünya Arıcılık Kongresi’ni Türkiye’de yapmak amacıyla 2009 yılında başlayan emeği, 3 Ekim 2013 tarihinde kongreyi Türkiye’ye kazandırarak çalışmalarının meyvesini aldı.

   Apimondia kongrelerinde bilimsel olarak arı biyolojisi, arı sağlığı, teknoloji, pazarlama, polinasyon, kırsal kalkınma, apiterapi konuları işlenmekte, Api- Expo kısmında ise ürünler ve teknolojik girdiler sergilenmektedir.

   Dünya Arıcılar Birliği 1895 yılında kurulmuş, ilk kongre ise 1897 yılında yapılmıştır. 2013 yılında 43.sü düzenlenen Apimondia Kongresi Kiev’de gerçekleşti. Türkiye olarak Milli katılım sağladık. Toplam 209 metrekarelik alana sahip Türkiye standında sektörün önde gelen firmaları yer almışlardır. Apimaye, Civan, Çalcalar Bal, Benka, Biohayat, ANG Vakfı, Anavarza bal, Alta Plastik ve TAB standımızda yer almış, ayrıca Kurukahveci Mehmet Efendi standımızda özel bir bölüm kurmuş ve gerçek kahve fincanı ile günlük 700 Türk kahvesi ikram etmiştir. Buna ek olarak standımızdan dört gün süresince fuar alanını ziyaret eden katılımcılara toplam 5000 paket Türk Fındığı  (40 gr), 5000 adet Türk Kayısısı, 3000 adet Türk Balı (40 gr)  ikramları yapılmıştır. Ülke tanıtımında bu ürünlerin kullanılmış olma sebebi Türkiye’nin fındıkta dünya birincisi, bal ve kayısı üretiminde dünya ikincisi olmasıdır. Geleneksel değerlerimizi yansıtması açısından ise tüm ziyaretçilere adaylık logomuzu da içeren 10.000 adet nazar boncuğu dağıtılmıştır.


   Ayrıca seçim çalışmalarımıza yönelik olarak Apimondia 2017 adaylık broşüründen İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca dillerinde toplam 7500 adet, 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi broşüründen İngilizce ve Rusça olmak üzere 5000 adet, 12. Asya Arıcılar Birliği Kongresi broşüründen İngilizce olarak 2000 adet tanıtım amaçlı dağıtıldı.
Oylama öncesi TAB ve 2017 Apimondia Kongresi adaylık logosu bulunan şapkalar ve küçük Türk Bayrakları dağıtılmıştır.

   Kongre süresince stantta görev alan ekip İngilizce, Fransızca, Portekizce, Rusça, Almanca, İtalyanca bilen kişilerden kurulmuştur.

   Kongre dahilinde düzenlenen yarışmalar neticesinde, Dünya Bal Kraliçesi, dünyanın en iyi balı gümüş ve bronz madalyası, en iyi ve en çok ziyaret edilen stand ödülleri alınmıştır.

   43. Apimondia Kongresi’nde, ülke sunumları 30 Eylül ve 3 Ekim 2013 tarihlerinde Genel Kurul toplantıları esnasında gerçekleşmiş ve Türkiye sunumu, Teamcon A.Ş. Projeler Direktörü Müge Duman tarafından yapılmıştır.
   Ukrayna eski devlet başkanı Victor YUSHCHENKO, 1 Ekim 2013 tarihinde standımızı ziyaret etti. Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz tarafından bilgilendirildi ve kendisine bal kraliçemiz tarafından Türk kahvesi ikram edildi.

   Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı yetkilileri kongre süresince Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’ni yalnız bırakmamış, oylama sonuçlanıncaya kadar TAB yetkilileri ile heyecanı paylaşmışlardır.

   Türkiye ilk turda zaferini ilan etmiş, Apimondia tarihinde en fazla oy alan ve rakiplerine en çok fark atan ülke de olmuştur. Ülkeler ve oy dağılımı Türkiye 135, İtalya 49, İsveç 44, Bulgaristan 9 şeklinde açıklanmıştır. AB ülkeleri Türkiye’ye destek vermemiştir.

   4 sene süresince yapılan detaylı ve özenli çalışma meyvesini vermiştir. Kurulan yakın ilişkiler, iş birliktelikleri ve dostluklar, kulis çalışmalarında olumlu etkisini göstermiştir. Rusya 18, Kanada 5, İran 8, Kore 8, Çin 9, Ukrayna 15, Çek-Slovakya 9, Macaristan 5, Polonya 5, Suudi Arabistan 3, Orta Asya ülkeleri 4 gibi güçlü ve oy potansiyeli olan ülkelere hem Türkiye Standında bulunan toplantı ve sunum odasında özel sunumlar yapılmış hem de kendi standları tek tek ziyaret edilmiştir. Bu ziyaretlerin yanı sıra Türkiye’nin 19 delegesinin olması da seçim sonucunda büyük oranda etkili olmuştur.

   Apimondia Genel Sekreteri’nin sunumunda verdiği bilgilere göre, katılımcı ülke sayısı 92, katılımcı sayısı 8000, Apimondia üye oy kullanan birlik sayısı 106, kongreye katılan stand sayısı 201’dir. Ülkemiz akademisyenleri de kongreye yoğun ilgi göstermiş ve  toplam 21 sözlü, 69 poster bildirisi ile Apimondia tarihinde bir rekora imza atmıştır.

   Bereket TV, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin yayın sponsoru olmuştur. Apimondia 2017 Kongresi adaylık çalışmaları dahil olmak üzere, 2013 Apimondia Kiev Kongresi süresince çekim yapmıştır. Katılımcılar, Birlik Başkanları, Akademisyenler, Ukrayna Büyükelçimiz ile röportajlar yapılmış ve tüm kongre süresince kayıt yapılmıştır. Kendi özel yayın kuruluşu ile kongreye katılan tek ülke Türkiye olmuştur. Türkiye sektörel basın desteği ile diğer katılımcılara ve aday ülkelere farkını ortaya koymuştur.

   Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin anlaşmalı seyahat acentesi ve kongre şirketi olan Teamcon A.Ş. tarafından, 29 Eylül – 4 Ekim 2013 tarihleri arasında Türkiye grubuna ait özel Kiev seyahat programı hazırlanmıştır.

   Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, İl Birlik Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, profesyonel arıcılar, sektör temsilcileri, akademisyenler ve bakanlık temsilcilerinden oluşan 180 kişilik ekip ile seyahat edilmiştir. Türkiye kongreye en kalabalık katılan ülke olmuştur.

   Apimondia çalışma grubunda bulunan TAB Yönetim Kurulundan, Bahri Yılmaz, Ziya Şahin, Necati Aydın, Cafer Kaba, Fahri Saylak, Mehmet Ekici, Yılmaz Doğan; Sekretarya Tuğrul Çamaş, Deniz Canlı; Üniversiteleri temsilen Aslı Özkırım, Kadriye Sorkun, İrfan Kandemir, Ferat Genç; Sektörü temsilen Ali Civan, Can Sezen, Emre Yıldırım, Ünal Bilgin, Bereket TV; Kamuyu temsilen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Suişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yardım, katkı ve çalışmaları sonucu 45. Apimondia Kongresi’nin 2017 yılında İstanbul Türkiye’ye alınması sağlandı. 56 bin üyemize hediyemiz olsun. Türk arıcısı emeğine sahip çıkıyor."
     
Haber: © YALE






4580 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın