• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yazicilarbilgisayar
  • https://twitter.com/YAZICILARGROUP
Hopanın Penceresi

YAZICILARBİLİGİSAYAR

HOPA İŞ MERKEZİ KAT:2 NO:114-115 Hopa / Artvin

Casper Bölge Bayisi ve Teknik Servisi Tel  :90 466 351 20 10 Faks:90 466 351 20 11

yazicilar@yazicilar.net

TSE Yetkisi Bulunan Teknik servis. Bölgemizde ,Yüksek miktarda ürünü bulunduran En eski ve Tek Bilgisayar firması.

İnternet Site Yapımı, Bilgisayar ve Bilgisayar yan ürünleri,Sarf Malzemeleri

Site Haritası
Hava Durumu

2014 YILI SON MÜŞTEREK TİCARET ODALARI TOPLANTISI ARHAVİ'DE YAPILDI

 Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Atıf KESİM misafirlere hoş geldiniz dedikten sonra toplantının açılışını yaptı. Günün önemine değinildikten sonra gündem çıkarıldı
Gündem:
                   1.Sarp Kapısı Sorunları
                   2-Eğitim
                   3-Hopa-Arhavi İş Görüşmeleri
 
   Gündem dışı söz alan Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman AKYÜREK 27/04/2014 tarihinde oynanan Hopa spor-Arhavi spor arasındaki olaylı maçın kriterine değindi. Olay hakkında Atıf KESİMAL görüş ve önerilerini bildirdi.Devamında ise Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadettin DOĞAN maçın eleştirisini yaptı.Artvin Oda Başkanı Kurtul ÖZEL konunun geçmişini değil geleceğinin araştırılması gerektiğini söyleyerek gündemi kapattı.

   Gündemin bir diğer maddesi olan Sarp kapısında yaşanan sıkıntılar masaya yatırıldı. En önemli sıkıntı olarak görünen Gürcistan’a gidişlerdeki ilaç kontrolü ve yarattığı sorunlara değinildi. Ortak kanı olarak Mayıs 2014 ayı içerisinde mümkünse Gürcistan’a yapılacak olan Turistik amaçlı gezileri askıya alma yönünde oldu.Odamız Başkan Yardımcısı Okan POYRAZ konuyu gizli de olsa proteste ettiklerini söyledi,gizliliği ise 2 yada 3 kere Gürcistan da ki büyük otellerden toplu rezervasyonların yapıldığı daha sonra iptal edildiğinin ve nedeni sorulduğunda ise ilaç kontrolünden dolayı olduğunun anlatıldığını söyledi. Daha sonra ilaç konusunda hata ve yanlışın sadece Gürcistan da aranmaması konusunda da fikir birliğine varıldı. Osman AKYÜREK  de sürekli yapılacak olan protestolardan yine en fazla bizlerin zarar göreceğinin de düşünülmesi gerektiğini bildirdi. Çünkü onlardan fazla biz onlara mecburuz dedi. Atıf KESİM söz alarak mümkünse konulara sağ duyulu yaklaşılmasını istedi.Hatta konunun 05/07 Mayıs 2014 tarihlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün Gürcistan’a yapacağı ziyarette de bir rapor halinde sunulmasını istedi.



    Osman AKYÜREK konu hakkında Gürcistan’daki resmi makamlardan da bilgi alınması gerektiğini vurguladı. Uluslar arası ilişkilerin her zaman sıcak tutulması gerektiği söylendi. Osman AKYÜREK devamında sadece sıkıntının bundan olmadığını  giriş çıkışlardaki kuyruğun sorun yarattığına değindi ve Kemalpaşa’daki çay fabrikasının yanında bulunan boş arazinin sundurma yapılması için müracaatlarımız olduğunun,arazinin tahsis aşamasına gelindiği bunun sundurma olarak hizmete açılması halinde Türk Gümrüğündeki sorunun büyük kısmının çözülmüş olabileceği kanaatinde olduğunu ve bütün konularda Artvin Odalarının her zaman birbirini desteklemeleri gerektiğine inandığını söyledi.
   Daha sonra tüm odalar için önem araz eden bir konu olana TOBB’nin Artvin İline bir okul yaptırma projesi tartışılmak üzere masaya yatırıldı. Borçka Ticaret Odası bu okulun kendi sınırları içinde yapılması yönünde destek istedi. Borçka’nın yatırımsızlıktan adeta bir köyü andırdığına değinen Borçka Ticaret Odası Meclis Üyesi Ahmet ÇAKMAK tek ümitlerinin Muratlı Gümrük kapısı olduğuna değindi. ÇAKMAK bu projenin  şu aşamada uzun süre alacağının anlaşıldığını ve dolayısıyla okul için kendilerini desteklememizi istedi. Oturumun son bölümünde Atıf KESİMAL ilimiz için zorunlu ihtiyaç haline gelen Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalara başlanılmasının gerekliliğini vurguladı. Bunun içinde en uygun yerin Hopa veya Arhavi olduğunu söyleyerek bu konuda da diğer iki odanın desteğini istedi ve toplantı sonlandırıldı. 

haber: www.hopa.gen.tr



1976 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın