• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yazicilarbilgisayar
  • https://twitter.com/YAZICILARGROUP
Hopanın Penceresi

YAZICILARBİLİGİSAYAR

HOPA İŞ MERKEZİ KAT:2 NO:114-115 Hopa / Artvin

Casper Bölge Bayisi ve Teknik Servisi Tel  :90 466 351 20 10 Faks:90 466 351 20 11

yazicilar@yazicilar.net

TSE Yetkisi Bulunan Teknik servis. Bölgemizde ,Yüksek miktarda ürünü bulunduran En eski ve Tek Bilgisayar firması.

İnternet Site Yapımı, Bilgisayar ve Bilgisayar yan ürünleri,Sarf Malzemeleri

Site Haritası
Hava Durumu

Emine Yıldız DOYRAN

Prof.E.Yıldız DOYRAN
    1964 yılında Hopa’da doğdu.1986’da Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-iş Eğitimi Bölümün’den mezun oldu. 1996’da Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-iş Eğitimi Bölümü’ne Araştırma Görevlisi olarak atandı. Bir yıl sonra bu bölümde Yüksek Lisansını tamamladı.
Fotoğraf: Roma "Yıldız DOYRAN" Sergisi

    2002’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Lisansını tamamladı. 2002’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümün’de Sanatta Yeterliğini bitirdi. 2003’te A.İ.B.Ü. Eğitim Fakültesi Resim-iş Eğitimi Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2006’da Doçentlik ünvanını aldı.

   2012’de Profesör olarak atandı. 2007-2014 yılları arasında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan sanatçı ,yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda karma sergiye katılmış, onbir kişisel sergi açmıştır. Beş adet ödülü olan sanatçı aynı zamanda Koridoor Sanatçıları arasında yeralmaktadır.

   Sanatının köklerini doğanın ve sanat tarihinin sonsuz mirasıyla besleyen Doyran, modernizme dayalı postmodern bir anlayışı sergilemektedir. Resim,fotoğraf ve enstalasyon çalışmaları güncel sezgilerinin paralelinde yoğun arayışların ve deneyimlerin anlık sonuçlarını dışavururlar.

   Sanatçı çalışmalarında doğanın kendi içerisinde barındırdığı sürekli işleyen bir sisteme karşı insanın varoluş çelişkilerini sorgulamaktadır.Düşünebilen canlılar olarak üzerinde en çok durduğumuz yaşam-ölüm gibi karşıt kavramları biraz da bizim anladığımız anlamlarından arındırarak büyük bir dönüşümün temel ilkelerine indirgemektedir.

    Bu yüzden yapıtlarındaki dönüşümü bu olguların gerçekleşmesi için yaşanan ritmik devinimi ve bunların arasındaki dengeyi başat öğe olarak kullanmaktadır.

Kaynak : www.leventyazici.com.tr