• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/yazicilarbilgisayar
  • https://twitter.com/YAZICILARGROUP
Hopanın Penceresi

YAZICILARBİLİGİSAYAR

HOPA İŞ MERKEZİ KAT:2 NO:114-115 Hopa / Artvin

Casper Bölge Bayisi ve Teknik Servisi Tel  :90 466 351 20 10 Faks:90 466 351 20 11

yazicilar@yazicilar.net

TSE Yetkisi Bulunan Teknik servis. Bölgemizde ,Yüksek miktarda ürünü bulunduran En eski ve Tek Bilgisayar firması.

İnternet Site Yapımı, Bilgisayar ve Bilgisayar yan ürünleri,Sarf Malzemeleri

Site Haritası
Hava Durumu

Zekiye ÇEP

80 lik Sanat Elçisi Zekiye ÇEP


 Zekiye Çep 1920 yılında Hopa’nın Esenkıyı Köyünde  doğdu. Annesi Zeliha Acar, babası sapaşi Ali Usta. 16 yaşında Mehmet ÇEP ( kömür işletmesinde memur) ile evlenerek Zonguldak'a yerleşti. Eşini erken yaşta kaybetti. Çocuklarını iyi yetiştirerek derslerinde de yardımcı oldu. Özellikle matematik konusuna çok önem verdi. 

 Çocukluğunda Esenkıyının doğal güzellikllerinden okadar etkilenmişki Gördüğü hayvanlardan bitkilerden esinlenerek onların heykellerini yapmaya başlamış. Ağırlıkla Ceylanların, Alabalıkların, Kuşların Heykellerini yaptı.  İlkokul yıllarında babası ile  dağlarada gezer, dedesi ile de ustalık yapardı. O yıllardan beri doğaya olan hayranlığı ile de dikkat çeken bir çocuktu. marangozluk yapan dedesinin o dönemin sağlık ocağı gibi kullanılan evinde, diş çeker ufak tefek sağlık hizmetlerinde bulunurdu. Bitkilerden yaptıkları ilaçlarla tedavi amaçlı kullanır, köylülerin hastalıklarına derman olurdu.  Bundan etkilenen Zekiye ÇEP Doktor olma hayallerini burada kafasına koymuştu. Zaten matematik zekasına sahip çok pratik ve çalışan bir çocuktu. 

   16 yaşında evlendirilince doktor olma hayalleri ile birlikte , çok sevdiği köyden de ayrılmak zorunda kalmıştı. Eşi ile birlikte Zonguldağa giderler. Zonguldak da  İkisi Erkek üç’ü Kız beş çocuk büyütmekle uğraştı. Ancak sanatından ayrı kalmadı, evinde kurduğu fırınla heykel yapmaya tekrar başladı. Memleket özlemi ona Heykel sanatına daha da önem vermesini sağladı. Çocukluğunda gördüğü geyiklerin, balıkların, kuşların heykellerini yaparak özlem gideriyor, yaptıklarını da eşe dosta ve komşulara vererek de mutlu oluyordu. 
 
   Çocuklarını da çok iyi yetiştiren, çok iyi bir anneydi. Çocuklarını yetiştirmekle meşgul olduğu yıllarda, Heykel sanatına devam etsede, sanattan ziyade hobi olarak değerlendiriyordu. İleri yaşlara geldiğinde zaten yaptığı heykellerin farkına varılması üzerine birçok festivallerde sergiler açtı. Sergilerinden dolayı takdir ve başarı belgeleri aldı. Eşinin vefatı sonrası da  Yaptığı Heykel sanatını İzmire taşıdı. İzmir de sergiler açtı. Farklı bir tarzda sanatını devam ettiren Zekiye ÇEP 80’lik Sanat Elçisi olarak ününü devam ettirdi.